ННЦ Інститут аграрної економіки

vytraty 3Частка витрат на харчування в Україні залишається однією з найвищих у світі, зазначив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький, коментуючи дані Міністерства сільського господарства США (USDA), яке здійснює регулярний моніторинг витрат на харчування вдома у понад 100 країнах світу.

Статистичні дані дослідження підтверджують положення закону Енгеля, згідно з яким при зростанні доходів зменшується частка витрат на харчування. Одночасно в абсолютному вимірі витрати на їжу збільшуються. Чим більш розвинута і багата країна, тим меншу частку витрат її населення виділяє на продукти харчування, зауважив Богдан Духницький.

Детальніше

 

prosoЗа розрахунками Інституту аграрної економіки, рівень рентабельності вирощування проса у сільськогосподарських підприємствах за підсумками 2019 року складатиме 47,2 %. Це найвищий показник серед усіх основних видів сільськогосподарської продукції, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, презентуючи розробку науковців установи «Очікувані показники собівартості продукції, її дохідності, прибутковості та рентабельності в сільськогосподарських підприємствах України у 2019 році: методика і розрахунки (грудень 2019 року)».

Детальніше

 

milk Дефіцит молочної сировини в Україні, як і прогнозувалося науковцями Інституту аграрної економіки, призвів до зростання імпорту всіх видів молочних продуктів у 2019 році. Глобальний продовольчий ринок адекватно і оперативно відреагував на виникнення дефіциту молока в Україні і заповнив його вже готовими молочними продуктами з високою доданою вартістю, зауважила провідний науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Ольга Козак.

Детальніше

   

prybutok s_h_2За розрахунками Інституту аграрної економіки, рівень рентабельності агровиробництва у сільськогосподарських підприємствах може зменшитись з 22,8 % у 2018 році – до у 7,6 % у 2019 році. Це – найменший з 2006 року показник рентабельності виробництва продукції сільського господарства, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, презентуючи розробку науковців установи «Очікувані показники собівартості продукції, її дохідності, прибутковості та рентабельності в сільськогосподарських підприємствах України у 2019 році: методика і розрахунки (грудень 2019 року)».

Детальніше

 

prybutok s_hНа тлі збільшення у 2019 році обсягів виробництва агропродукції у сільськогосподарських підприємствах на 3,3% – їх прибутки за результатами минулого року зменшаться на 43 % (!). Якщо 2018 року вони становили 71,2 млрд грн, то за 2019 рік складуть близько 31 млрд грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, презентуючи розробку науковців установи «Очікувані показники собівартості продукції, її дохідності, прибутковості та рентабельності в сільськогосподарських підприємствах України у 2019 році: методика і розрахунки (грудень 2019 року)».

Детальніше

   

Сторінка 141 з 351

<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>