ННЦ Інститут аграрної економіки

pugachov golos_ua_2Заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов взяв участь в прес-конференції в інформагентстві ГолосUA на якій обговорювались причини можливого подорожчання та як зміниться вартість товарів і продуктового кошика до зими.


Переглянути відео

Джерело: Golos.ua

 

uk nechyporenkoЗа словами заступника директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», виконавчого директора Північного міжрегіонального наукового центру НААН д.е.н. Олександра Нечипоренка, за попередніми оцінками науковців, потенційна пряма шкода, якої було завдано вітчизняній сільськогосподарській інфраструктурі та її активам внаслідок повномасштабної агресії рф проти України, перевищує 6 мільярдів доларів.

«Додаткові економічні втрати галузі від війни лише у 2022 році очікуються у розмірі близько 22 мільярдів доларів, а зниження доходів сільського господарства та суміжних секторів — від 10 до 30%. За підсумками 2021 року, частка агропромислового комплексу становила 10,6%  національного ВВП. Проте оцінку наслідків бойових дій для аграрної галузі ускладнює нестача аналогії, коли у війну була б залучена країна з настільки масштабним і важливим для світового ринку сільськогосподарським сектором, як Україна», — каже науковець.

Детальніше

 

 zdorozhchannia focus"У вересні 2022 року виділяється ріст цін на всі види м'яса, — розповідає Світлана Черемісіна, провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку ННЦ "Інститут аграрної економіки", — Найменш помітно змінилися роздрібні ціни на яловичину — гуляш та ребра, а також курятину — гомілки та стегна. Найбільше подорожчала свинина: ріст цін на різні її види досяг 29-45% [до вересня 2021 року]".

У результаті, згідно з даними моніторингу роздрібних цін у продуктових супермаркетах, станом на 1 вересня 2022 року (проти аналогічного періоду минулого року) динаміка цін на м'ясо була такою:

Детальніше

   

miaso focus"У вересні 2022 року відзначається зростання цін на всі види м'яса, — розповідає Світлана Черемісіна, провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення й аграрного ринку ННЦ "Інститут аграрної економіки". — Найменш помітно змінилися роздрібні ціни на яловичину — гуляш і ребра, а також курятину — гомілки та стегна. Найбільше подорожчала свинина: зростання цін на різні її види досягло 29-45% [до вересня 2021 року]".

У результаті, згідно з даними моніторингу роздрібних цін у продуктових супермаркетах, станом на 1 вересня 2022 року (порівняно з аналогічним періодом минулого року) динаміка цін на м'ясо була такою:

Детальніше

 

foto pidliseckkyi_8 вересня 2022 року в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» відбулася Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Капіталізація аграрних підприємств та їх інвестиційне забезпечення», присвячена 85‑річчю з дня народження д.е.н., професора, член-кореспондента НААН Гліба Макаровича Підлісецького.

Обрана тема наукової дискусії є надзвичайно актуальною, наголосив у своєму вступному слові директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, з початку 2022 року, тобто лише за два квартали, капіталізація більшості українських публічних аграрних компаній знизилась майже на 50%.

Детальніше

   

Сторінка 82 з 351

<< Початок < Попередня 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Наступна > Кінець >>