cukorДостатньо для забезпечення потреб країни

Як повідомили УНІАН в Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки", урожай становитиме 7,5-7,8 млн тонн цукрового буряку. А наявні цукрові заводи, які працюватимуть цього року, здатні переробити весь вирощений урожай.

"Цього року буде вироблено близько 1,1 млн тонн цукру. Цього обсягу буде достатньо для забезпечення потреб населення країни, яке у попередні роки споживало 1,06 млн тонн цукру на рік. А з урахуванням минулорічних перехідних залишків, які складають 250-300 тисяч тонн, дефіциту цукру на ринку України не очікується", - зазначив заступник директора "Інституту аграрної економіки" Микола Пугачов.

Окрім потреб нашого населення, за словами науковця, Україна зможе ще поставити на експорт 60-80 тисяч тонн цукру.

Вартість солодкого життя

Як повідомили в "Інституті аграрної економіки", в Україні торік цукор був одним з тих продуктів, які здорожчали найбільше. Його вартість за 2021 рік збільшилась на 61,5 відсотків.

Науковці Інституту аграрної економіки прогнозують, що за умови макроекономічної стабільності в Україні, стабільних цін на паливо та енергоносії підвищення цін на цукор до кінця року не перевищить 10-12 відсотків.

Джерело: Інформацйне агенство УНІАН