ННЦ Інститут аграрної економіки

rmv new2 липня 2025 року відбулися збори наукової молоді Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

На порядку денному заходу стояло обрання нового Голови Ради молодих вчених наукової установи.

До участі у зустрічі були запрошені наукові співробітники, аспіранти та докторанти віком до 35 років включно та доктори економічних наук віком до 40 років включно.

В результаті відкритого голосування:

  • Головою Ради молодих вчених Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» обрано д.е.н. Станіслава Василішина, провідного наукового співробітника відділу обліку та оподаткування Інституту. Відповідне рішення затверджено наказом Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» від 03.07.2025 № ОД-18.

    Детальніше

 

miaso lypen_1На думку провідної наукової співробітниці відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", к.е.н. Наталії Копитець, у липні 2025 року можуть зазнати змін роздрібні ціни на основні види м’яса – яловичину, свинину, курятину – можуть підвищитися до 3,0 %.

"На цінові коливання на внутрішньому ринку м’яса впливає низка факторів. Серед них – зміни у виробничих витратах, а саме: втрата поголів’я та виробництв через повномасштабну збройну агресію РФ проти України, здорожчання кормів, ветеринарних препаратів, електроенергії, засобів біобезпеки. Крім того, на цінову ситуацію на ринку м’яса впливають попит і пропозиція, купівельна спроможність споживачів", - зазначила експерт.

Джерело: Главред

 

IMG 2321_Інститут аграрної економіки за часи свого існування істотно змінився. Він став центром не лише наукових досліджень, а й осередком аналітики, комунікації, освіти. Саме тут було закладено підвалини реформування аграрного сектору, розроблялися і розробляються методологічні документи, проєкти концепцій стратегічного розвитку сільського господарства та окремих його галузей, зазначив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної еяка відбулася кономіки», академік НААН Микола Пугачов, виступаючи на стратегічній конференції, 1 липня 2025 року.

Захід мав за мету обговорити інноваційні дослідження, результати діяльності та формування нового бачення майбутнього для агрохарчового сектору України, а також нагальну потребу у створенні аналітичного центру для аграрного сектору України.

Детальніше

   

ovochi lypenЯк розповіла у коментарі Главреду головний науковий співробітник відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", д.е.н. Інна Сало, на формування цін на плодоовочеві істотно впливають обсяги постачання, вартість зберігання та транспортування, підвищені тарифи на електроенергію для промислових виробників, а також ціни на пальне.

"Впродовж липня 2025 року очікується здешевшання овочів – до 10 % проти червневих цін. Через розширення обсягів постачання та стабільний споживчий попит дещо здешевшали окремі види салатних овочів.

Водночас подорожчали: перець болгарський жовтий – до 209,25 грн/кг (+16,5 %), помідори червоні – до 99,30 грн/кг (+16,1%), помідори сливки – до 110,40 грн/кг (+5,7%). Підвищення цін спричинило ймовірне подовження терміну отримання товарної пропозиції від нового урожаю овочів відкритого ґрунту через несприятливі погодні умови.

"З розширенням пропозиції овочів відкритого ґрунту найбільш помітно можуть знизитися ціни на капусту білокачанну, цибулю ріпчасту, картоплю та буряк, що, звісно, залежатиме від обсягів постачання, умов зберігання та логістики. За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, впродовж липня 2025 року ціни на салатні овочі можуть знизитися порівно з нинішніми до 15%", - розповіла Інна Сало.

Джерело: Главред

 

yarmarka zsu27 червня 2025 року у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» відбувся Благодійний Ярмарок до Дня Конституції України, який мав за мету зібрати кошти для Збройних Сил України.

Співробітники установи приготували різноманітні смаколики української кухні – вареники, сало, ковбаси, налисники, пляцки, пироги, тістечка, цукерки, напої тощо, а також надали виготовлені власноруч сувеніри для продажу.

Всі зібрані від продажу наданої продукції, а також благодійні внески науковців Інституту аграрної економіки були перераховані на рахунок ЗСУ.

Детальніше

   

Сторінка 4 з 351

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>