kom sluh_mali_formyНауковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» взяди участь у слуханнях Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на тему: «Малі форми господарювання як основа сталого сільського розвитку в контексті імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», які відбулися 29 травня 2019 року.

Заступник директора Інституту аграрної економіки, к.е.н. Віталій Саблук виступив із доповіддю «Можливість імплементації європейських податкових принципів та норм в українське законодавство».

Своїм баченням щодо загальних проблем розвитку малих форм господарювання на селі та шляхів їх вирішення поділився завідувач відділу фінансово-кредитної і податкової політики Інституту аграрної економіки, к.е.н. Леонід Тулуш у доповіді «Проблеми оподаткування малих форм господарювання у сільському господарстві та їх вплив на сталий розвиток».

Заступник директора Інституту аграрної економіки, д.е.н. Ольга Ходаківська у свої доповіді «Земельна політика щодо підтримки малих форм господарювання в країнах-членах ЄС» окреслила окремі аспекти земельної політики в країнах – членах ЄС та її впливу на розвиток малих форм господарювання, а також можливості імплементації європейського досвіду в Україні.

У заході також взяли участь директор Інституту аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко, cекретар Вченої ради Інституту аграрної економіки, д.е.н. Олександр Шпикуляк та завідувач відділу соціально-економічного розвитку сільських територій, д.е.н. Марина Могилова.

Переглянути відео