ННЦ Інститут аграрної економіки

agrarnyi-sectorЗа попередніми розрахунками Інституту аграрної економіки, прибутки сільськогосподарських підприємств у 2020 році зростуть до 58,4 млрд грн, тобто на 47,7 % перевищать показнику 2019 року, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко, презентуючи розробку «Очікувані показники собівартості продукції, її дохідності, прибутковості та рентабельності в сільськогосподарських підприємствах України у 2020 році: методика і розрахунки (грудень 2020 року)».

За його словами, такий результат досягнуто виключно за рахунок зростання прибутків у рослинництві, які збільшилися на 55,2 %. При цьому прибутки у тваринництві зменшились на 2,9 млрд грн.

Детальніше

 

ukrainski novyny22 січня 2021 року, о 12:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбулася прес-конференція на тему: "Харчові продукти здорожчають на 5%, переробні аграрні підприємства отримають збитки до 70%. Кому вигідний закон 3656?"

Вплив однократного зниження податку окремо у процесі постачання первинної продукції сільського господарства на стан переробної галузі буде негативним. Очікується зменшення інвестиційної привабливості сектору та створення нерівних умов для учасників ринку.

Детальніше

 

 veselyh sviatШановні колеги, партнери, друзі! 

Щиро вітаю Вас і Ваші сім’ї з Новим 2021 роком та Різдвом Христовим!

Йде в історію непростий 2020 рік. Але навіть в умовах пандемії коронавірусу Covid-19 сільське господарство залишилося визначальною складовою розвитку нашої держави, запорукою її процвітання.

Нехай 2021 рік принесе на нашу землю мир, злагоду та благополуччя!

Детальніше

   

podatkovyi kodeksУхвалення 17 грудня 2020 року Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» (реєстр. № 3656 від 16.06.2020) – після прийняття проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» – зумовлює необхідність коригування показників головного кошторису країни, наголосив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» к.е.н. Леонід Тулуш.

Оцінюючи можливі наслідки зниження ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції для доходної частини загального фонду держбюджету-2021, він зауважив, що практична реалізація положень щойно ухваленої законодавчої ініціативи містить як позитивні, так і негативні наслідки для доходної частини держбюджету.

Детальніше

 

novorichnyi stilУ середньому по Україні вартість новорічного столу 2021 року для української сім’ї з 4 осіб підвищиться порівняно з вартістю новорічного столу-2020 лише на 5,3 % і складе 1706,09 грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, для оцінки було взято новорічне меню зі страв, які є традиційними для столу середньостатистичної родини: салати, м’ясні та рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої тощо.

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, 3 кг салату «Олів’є» традиційної рецептури обійдеться у 159,37 грн. Це на 13,8 % більше, ніж при святкуванні Нового 2020 року. Найдорожчими інгредієнтами страви є ковбаса – 70 грн за 0,5 кг, 0,5 кг зеленого горошку – 32,50 грн, 200 г солоних огірків – 16,50 грн, 6 яєць – 14,50 грн та 180 г майонезу – 12,50 грн. Ще у 13,37 грн обійдуться цибуля, морква та картопля, ціни на які станом на кінець 2020 року сменшилися (крім моркви), порівняно з 2019 року на 23,5 % та 30,1 %.

Детальніше

   

Сторінка 117 з 351

<< Початок < Попередня 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Наступна > Кінець >>