ННЦ Інститут аграрної економіки

paskaДорогі друзі, шановні колеги!

Вітаю з Великоднем! Нехай яскраве світло цього великого свята осяє сьогодні кожну оселю, подарує віру в нашу перемогу, принесе мир і спокій людям.

Бажаю, щоб кожне серце сповнила сильна віра, щира надія, високе прагнення і справжнє диво.

Нехай Господня ласка Вас зігріє та дарує безпеку та спокій кожній родині.

Христос Воскрес!

Разом переможемо!
Директор Національного наукового центру
“Інститут аграрної економіки”
Юрій ЛУПЕНКО

 

koshzk suspilneВартість великоднього кошика у 2024 році збільшилася на понад 17% — 1 422 гривні порівняно з минулим роком. Найдорожчою складовою такого набору залишаються м'ясні вироби.

Які продукти подешевшали, а які здорожчали розповів в етері "Суспільне. Студія" директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік Юрій Лупенко.

Вартість великоднього кошика

За даними науковців Інституту аграрної економіки, у 2024 році зібрати великодній кошик для родини з чотирьох людей коштуватиме до 1 422 грн. Це на 17,6% дорожче, ніж у 2023 році, тоді набір продуктів коштував 1 208 грн.

Детальніше

 

lupenkoПро аграрний потенціал України на третій рік повномасштабної війни, нинішню структуру посівних площ, продовольчу безпеку країни та продаж вітчизняної агропродукції за кордон розповів в інтерв’ю Тижню директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

— Які культури традиційно вирощували в Україні? На чому роблять акцент нині?

— Уже тривалий час український агробізнес робить ставку на виробництво продукції рослинництва. Торік воно займало до 79 % у структурі виробництва всієї аграрної продукції та забезпечувало близько 50 % експортних надходжень.

Детальніше

   

gryby24 квітня 2024 року співробітники Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» д.е.н. Володимир Мамчур, к.е.н. Надія Столярчук, к.е.н. Лариса Малік та к.е.н. Віталій Півторак відвідали ТОВ «ЕСМАШ-3» (ТМ «Царство грибів»).

Там науковці здійснили виробничу перевірку щодо впровадження наукової розробки Інституту аграрної економіки «Практичний довідник з експорту свіжих грибів з України до Європейського Союзу».

Інноваційні методичні розробки Інституту аграрної економіки були прийняті до використання у роботі підприємства.

За оцінкою аграріїв, використання довідника сприяє ефективному впровадженню стандартів якості ЄС щодо норм якості виробництва свіжих грибів та розширенню ринків збуту шляхом пошуку шляхів експорту та виходу на експортні ринки.

 

The Ukrainian_Farmer_166Зростання ціни на молоко-сировину та попиту на неї молокозаводів, а також сприятлива цінова кон’юнктура на зовнішніх ринках дали поштовх розвитку молочного скотарства в Україні. Сприяє зростанню молочного виробництва й криза рослинницької галузі – через проблеми зі збутом зерна його вигідніше використати на корм худобі, отримавши таким чином продукцію з доданою вартістю. Тож експерти вже називають 2023-й рекордсменом за останні двадцять років щодо обсягів виробництва молока сільгосппідприємствами. Утім, резерви підвищення молочного скотарства далеко не вичерпано – насамперед запровадженням сучасних технологій утримання та селекційної роботи. Обговорення цих питань стало темою 10 номера щомісячника "The Ukrainian Farmer".

Свою думку з цього приводу висловив Леонід Тулуш, завідувач відділу ННЦ «Інститут аграрної економіки», у статті «Молочна галузь за воєнного стану».

Джерело: The Ukrainian Farmer

   

Сторінка 39 з 351

<< Початок < Попередня 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Наступна > Кінець >>