18 51_oblik_zemel

80 грн.

В посібнику викладені оновлені методичні рекомендації з обліку та оцінки земель сільськогосподарського призначення і прав їх оренди, які враховують вимоги Податкового і Земельного кодексів України, Закону України «Про оренду землі», П(с)БО 7 «Основні засоби», П(с)БО «Нематеріальні активи», П(с)БО 14 «Оренда», принципи і правила обліку передбачені Міжнародними стандартами фінансової звітності.

Рекомендації визначають порядок бухгалтерського обліку та оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення і прав їх оренди та розроблені з врахуванням особливостей сільськогосподарських земель та прав користування ними як активів суб’єктів господарювання та об’єктів обліку.

Методичні рекомендації розкривають правові засади землекористування, містять методичні засади оцінки земельних ділянок з метою внесення їх на баланс підприємства, методику обліку операцій із земельними ділянками та правами користування землею, порядок нарахування і сплати орендної плати. Окремий розділ присвячено оподаткування землі та операцій з нею.

Посібник призначений для використання в роботі обліково-фінансових служб аграрних підприємств, аудиторській практиці, діяльності органів державної влади та професійних громадських об’єднань, викладацькій та науковій роботі.