72 17_suchasn_probl

150 грн.

Сучасні проблеми та перспективи сталого розвитку сільських територій : матеріали до доповіді на міжнародній науково-практичній конференції 1-2 червня 2017 року / Ю.О. Лупенко [автори-укладачі: Ю.О. Лупенко, М.І. Пугачов, В.П. Саблук та ін.] – К.: ННЦ «ІАЕ», 2017. – 40 с.

Розкриті актуальні проблеми сталого розвиток сільських територій, здійснено аналітичну оцінку тенденцій стану й обґрунтовано механізми вирішення соціальних проблем села, які тісно пов’язані з екологічними та виробничими факторами господарюючих суб’єктів, які функціонують в межах сільських територій.

Відповідно до офіційно затвердженої Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» пропонується окреслити теоретико-методологічні засади формування динамічних моделей сталого розвитку сільських територій, а також визначити сучасний стан кожної з компонент сталого розвитку (соціальної, екологічної та економічної) з метою окреслення оптимального набору стратегічних орієнтирів на різних рівнях управління: село, селище, ОТГ, район (повіт), регіон та держава.