Скачати прес-реліз українською, на русском языке

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, обсяги валової продукції сільського господарства у 2017 році становитимуть 253,6 млрд грн. Це на 0,2% менше, ніж у 2016 році, поінформував завідувач відділення організації виробництва та земельних відносин Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Віктор Месель-Веселяк.

Валова продукція рослинництва прогнозується на рівні минулорічних показників і може становити 184,9 млрд грн.

Виробництво зернових і зернобобових культур прогнозується на рівні 64,99 млн т проти минулорічних 65,95 млн т, тобто на 1,5% менше.

Очікується збільшення виробництва пшениці, жита, гречки, гороху, рису, ріпаку, картоплі, плодів та ягід.

За розрахунками вчених Інституту аграрної економіки, прогнозується зменшення на 0,6% проти 2016 року виробництва валової продукції тваринництва – до 68,8 млрд грн.

Обсяги виробництва м’яса, молока і вовни зменшаться в межах 0,5%-5,6%.

Виробництво яєць зросте на 0,5 %, а м’яса птиці – на 1,1 %.

Отже, за розрахунками Інституту аграрної економіки, незважаючи на втрати територій та бойові дії на Сході України у 2017 році збережеться тенденція стабілізації сільгоспвиробництва, підсумував Віктор Месель-Веселяк.

 ###

Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» заснований у 1956 році в м. Київ як науковий центр з розробки економічних основ формування і здійснення аграрної політики в Україні, актуальних проблем теорії і практики розвитку агропромислового комплексу, організації впровадження у виробництво досягнень економічної науки, здійснення координації досліджень та підготовки наукових кадрів.

Указом Президента України від 12 січня 2004 року № 48 Інституту надано статус національного наукового центру.

Головним завданням Інституту є розробка економічних основ формування аграрної політики в Україні, проведення дослідження актуальних проблем розвитку агропромислового комплексу, організація впровадження у виробництво досягнень аграрної науки, здійснення координації досліджень та підготовка кадрів.

Контактна особа:

Лариса Басанська, Тел.: +38 044 258 3112
Відділ науково-організаційного забезпечення та координації досліджень Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Веб-сайт: http://iae.org.ua/