Скачати прес-реліз українською, на русском языке

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, щоб уникнути дефіциту на вітчизняному ринку цукру у 2016/17 маркетинговому році необхідно збільшити посівні площі під цукрові буряки щонайменше до 300 тис. га, зазначила старший науковий співробітник відділу ціноутворення, кон’юнктури та інфраструктури ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Людмила Пархоменко.

За її словами, у 2015 році площа під цукровими буряками була на рівні всього 237,5 тис. га, урожайність коренеплодів – 42,8 т/га, цукристість – 17,63%, валовий збір – 9,9 млн. т, виробництво цукру – 1,429 млн. т. Тоді збалансувати попит і пропозицію цукру вдалося завдяки значним перехідним запасам цукру минулих років.

Нині ж перехідних запасів цукру практично не залишилося, зазначила експерт.

Якщо не збільшити посівні площі під цукровими буряками у 2016 році, Україна може зіткнутися з дефіцитом цукру на внутрішньому ринку, що призведе до зростання цін на продукт, підсумувала Людмила Пархоменко.

 ###

Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» заснований у 1956 році в м. Київ як науковий центр з розробки економічних основ формування і здійснення аграрної політики в Україні, актуальних проблем теорії і практики розвитку агропромислового комплексу, організації впровадження у виробництво досягнень економічної науки, здійснення координації досліджень та підготовки наукових кадрів.

Указом Президента України від 12 січня 2004 року № 48 Інституту надано статус національного наукового центру.

Головним завданням Інституту є розробка економічних основ формування аграрної політики в Україні, проведення дослідження актуальних проблем розвитку агропромислового комплексу, організація впровадження у виробництво досягнень аграрної науки, здійснення координації досліджень та підготовка кадрів.

Контактна особа:

Лариса Басанська, Тел.: +38 044 258 3112
Відділ науково-організаційного забезпечення та координації досліджень Ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Веб-сайт: http://iae.org.ua/