salo focusІнна Сало, завідувачка відділом ціноутворення та аграрного ринку ННЦ «Інститут аграрної економіки», з посиланням на дані Держстату зауважує, що виробництво овочевих відкритого ґрунту на Херсонщині в 2021 році становило 1 116,6 тис. тонн — 11,8% від загального виробництва в Україні. Значну частину ранніх тепличних овочів також вирощують на півдні країни.

«За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у 2022 році можливе незначне зниження рівня задоволення споживчих потреб населення в овочах порівняно з попередніми роками, — повідомила Фокусу Інна Сало. — Загальні обсяги виробництва суттєво не знизяться, проте можливе деяке зменшення показників південних регіонів».

Джерело: Фокус