MG 221831 липня 2014 року відбулося засідання постійно діючого науково-методологічного семінару Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» «Розвиток сільських територій: науково-методологічні та практичні засади».

З ключовою доповіддю «Сільські території – проблеми та їх вирішення в умовах розвитку місцевого самоврядування» виступив завідувач відділу соціально-економічного розвитку сільських територій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Олексій Булавка.

Переглянути фото

За його словами, для забезпечення соціального розвитку сільських територій необхідно сформувати новий механізм управління, який передбачав би децентралі­зацію функцій.

Про можливість адаптації світового досвіду розвитку сільських територій до потреб України та кроки, які необхідно здійснити для адаптації законодавства України до вимог Спільної аграрної політики ЄС, поінформував у своїй презентації заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н., проф. Микола Пугачов.

Концептуальні напрями розвитку сільських територій представила у своєму виступі заступник директора Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України Людмила Ставнича.

Виступ президента Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Романа Корінця був присвячений ролі дорадництва у розвитку сільських територій.

Експерт Громадської організації «Інститут розвитку аграрних ринків» Сергій Панцир у своєму виступі зупинився на методологічних підходах розбудови системи ефективного управління сільських органів місцевого самоврядування в контексті розвитку сільських територій.

Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко у своєму виступі зупинився на проблемах об’єднання сільських громад та органів місцевого самоврядування в контексті можливої адміністративно-територіальної реформи та можливих шляхах їх вирішення.

У заході взяли участь понад 60 учасників – науковці Інституту аграрної економіки, представники органів влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, професійних галузевих асоціацій, агробізнес формувань, науково-дослідних установ.

Організатори – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» та Громадська організація «Інститут розвитку аграрних ринків» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).