borschПопри загальне здешевлення овочів по Україні, борщ у Києві другий місяць поспіль лишається найдорожчим, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, у червні столичні ціни на овочі були вищі за середні по Україні  на 29,9%.

Загальна вартість «борщового набору» у Києві становила 17,38 грн проти середнього по країні показника у 13,38 грн.

 

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, у Києві ціни  на деякі овочі більш ніж на 40% перевищували середні роздрібні ціни на вітчизняних продовольчих ринках. Зокрема, у столиці картопля була дорожча на 45,5%, капуста – на 44,4%, корінь петрушки – на 42,9%, а цибуля на ріпку – на 42,7%.  Майже на третину були вищі ціни на солодкий перець (30,7%) та  столовий буряк (27,4%).  

Незначне перевищення середніх цін по Україні продемонстрували морква (23,8%), томатна паста (20,5%) та часник (14,3%), зазначив Юрій Лупенко.