prapor4 грудня 2013 у рамках офіційного візиту делегації Національної академії наук (НАН) Білорусі до Національної академії аграрних наук України (НААН) відбулася зустріч директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» (ННЦ ІАЕ), академіка НААН Юрія Лупенка з головою Президії НАН Білорусі Володимиром Гусаковим.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо стану, проблем та напрямів розвитку сільського господарства Білорусі та України, а також обговорили можливі напрями співробітництва.

Ми вітаємо інтерес білоруських колег до України і вважаємо, що наша співпраця може бути плідною та взаємовигідною, зазначив Юрій Лупенко.

Сторони висловили задоволення результатами зустрічі та заявили про наміри розвивати науково-технічне співробітництво.

У зустрічі також взяли участь:

з білоруської сторони – керівник апарату НАН Білорусі Петро Вітязь та голова Наукової ради – директор виконавчої дирекції Білоруського республіканського фонду фундаментальних досліджень Валентин Орлович;

з української сторони – заступник директора з наукової роботи ННЦ ІАЕ, д.е.н., професор Микола Пугачов та радник при дирекції ННЦ ІАЕ, академік НААН Петро Саблук.

Довідково

Національна академія наук Білорусі (НАН Білорусі) заснована у жовтні 1928 року як Білоруська академія наук. Нині НАН Білорусі є провідним дослідницьким центром країни, який об’єднує висококваліфікованих учених різних спеціальностей і десятки науково-дослідних, науково-виробничих, конструкторських і впроваджувальних організацій. У ній працює понад 18,0 тис. дослідників, техніків, допоміжного та обслуговуючого персоналу, середній вік яких становить менше 48 років. Серед них близько 5870 дослідників, 482 доктори наук і 1822 кандидата наук, 247 професорів і 506 доцентів.

MG 1367 MG 1444 MG 1439 MG 1525