2023-01-30 stolyarchukРозвиток нових компетенцій та активізація академічної мобільності є важливим напрямком розвитку вітчизняної науки. Саме на досягнення цієї мети спрямований Training Course “Check Your Source”, зазначила старший науковий співробітник, голова Ради молодих вчених Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» к.е.н., Надія Столярчук, розповідаючи про свою участь навчальному курсі в рамках програми Erasmus+. До речі учасники з України вперше мали змогу потрапити на такі тренінги, у зв’язку з тим, що Україна набула статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Тренінг, що мав за мету підвищення кваліфікації молодіжних працівників держав-членів ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС, відбувся у м. Колін, Чеська Республіка, 7 –25 січня 2023 року.

У заході взяли участь у тренінгу 25 молодих активістів з України, Польщі, Італії, Мальти, Нідерландів, Португалії та Іспанії.

Програма тренінгу включала, зокрема, такі питання:

  • розвиток компетенцій молодіжних працівників у медіа навчанні грамоти через інтерактивні вправи;
  • розвиток здатності учасників критично мислити шляхом впровадження практичних інструментів;
  • експерименти та розробка нових технік та методик викладання вищезазначених тем;
  • навчання інноваційним методам та інструментам у повсякденному житті та роботі з молоддю.

Erasmus+ Training course – це програма ЄС з освіти, навчання, молоді та спорту. У рамках тренінгу молоді активісти дослідили методи та підходи критичного мислення, медіаграмотності та управління фінансами. В рамках тренінгу було започатковано співрацю між Національним науковим центром «Інститут аграрної економіки» та польською організацією-партнером Erasmus+ LOGOS щодо проведення спільних тренінгів для українських молодих вчених.

Головний організатор заходу – CEFIG International, розташована в Чехії неурядова організація. Співорганізаторами виступили країни партнери LOGOS (Польща), Jonathan Cooperativa (Італія), PRISMA (Мальта), Culture Clash4U (Нідерланди), Gerar opportunities (Португалія), YEuropa (Іспанія).