den bukhhalteraШановні партнери, колеги, друзі!

Щиро вітаю Вас з Днем бухгалтера і аудитора!

Ваша робота потрібна всім і в усіх галузях економіки та сферах життя.

В Україні на підприємствах різних форм власності та розмірів працюють близько 500 тисяч бухгалтерів. Понад 50 тисяч фахівців працюють в агробізнесі. Нині вони є чи не єдиними фахівцями з економічно-правових питань на підприємствах.

В аудиторській функціонує більш ніж 800 аудиторських компаній та близько 2500 аудиторів.

Потужним є представництво вашої професії і в науковій сфері. Кафедри обліку й оподаткування є майже у кожному вищому навчальному закладі та коледжі України.

Академічна наука професії представлена відділом обліку та оподаткування Інституту аграрної економіки та Інститутом обліку і фінансів НААН. Саме на академічний сегмент покладається координація усіх наукових досліджень в галузі сучасного бухгалтерського обліку і звітності.

У важкий для України час науковці наших установ беруть активну участь у реалізації державної політики фіксації, визначення збитків та шкоди, завданих підприємствам війною. Нами розроблено і передано для використання Урядом Методичні рекомендації з фіксування прямої шкоди, завданої сільськогосподарським підприємствам внаслідок збройної агресії російської федерації, та Рекомендації з фіксації та визначення непрямих збитків агропідприємств від війни.

Таким чином бухгалтери роблять свій внесок у боротьбу з російською агресією, наближаючи  перемогу України.

Мирного неба над головою всім нам.

Все буде Україна!

З повагою

Національного наукового центру
Інститут аграрної економіки                                              Юрій ЛУПЕНКО