newspod29.11.1912Одним із нагальних завдань сьогодення є впровадження результатів наукових досліджень в аграрне виробництво з метою забезпечення продовольчої безпеки і соціально-економічного розвитку сільських територій, а також підсилення фінансової спроможності наукових і освітніх закладів, зазначив виконавчий директор Північного міжрегіонального наукового центру НААН, заступник директора Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Нечипоренко, виступаючи на засіданні науково-координаційної ради з питань діяльності міжрегіональних наукових центрів Національної академії аграрних наук України. Захід відбувся 28 листопада 2019 року на базі Львівського національного університету.

Доповідач зауважив, що важливим етапом для досягнення цієї мети стане розробка протягом найближчих місяців середньострокової програми наукового забезпечення розвитку сільських територій на період до 2025 року.

Учасники засідання обговорили питання становлення і розвитку діяльності створеної в 2019 року в Україні мережі міжрегіональних наукових центрів НААН, основне завдання яких полягає у підвищенні ролі аграрної науки та освіти в розробці й реалізації ефективної регіональної аграрної політики, орієнтованої на широке використання сучасних досягнень вітчизняної науки і міжнародного досвіду в аграрній сфері та розвитку сільських територій, забезпечення поєднання загальнодержавних і регіональних інтересів, а також намітили шляхи активізації діяльності міжрегіональних наукових центрів НААН.

У засіданні взяли участь понад 50 учених – представників аграрної науки України, зокрема: президент НААН академік Я.М. Гадзало, перший віце-президент НААН академік М.В. Гладій, радник Президії НААН Ю.Я. Лузан, керівники та голови Науково-координаційних рад Північного, Південного, Західного, Східного, та Центрального міжрегіональних центрів НААН, представники Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької облдержадміністрацій, наукові та науково-педагогічні працівники Західного наукового центру НААН.