Засідання круглого столу «Перспективи фіскальної політики в сільському господарстві України»24 січня 2013 року в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» Національної академії аграрних наук під головуванням його директора, академіка НААН Лупенка Ю.О. відбувся Круглий стіл «Перспективи фіскальної політики в сільському господарстві України».

З доповіддю «Перспективи розвитку фіскальної політики агропромислового виробництва» на засіданні круглого столу виступив завідувач відділу податково-бюджетної політики ННЦ «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Тулуш Л.Д.

Учасники круглого столу обговорили питання стратегії реформування податкової політики в аграрному секторі, проблеми застосування фіксованого сільськогосподарського податку, акумулювання та використання коштів податку на додану вартість в сільськогосподарських та переробних підприємствах та інші актуальні питання оподаткування в галузі.

На засіданні були визначені ключові напрямки подальшої роботи над проектом Стратегії розвитку аграрного сектора економіки на період до 2020 року в частині податкової політики.

В роботі круглого столу взяли участь віце-президент НААН, член-кореспондент НААН Кваша С.М., академік-секретар Відділення економіки і продовольства НААН, член-кореспондент НААН Жук В.М., академіки НААН Дем’яненко М.Я., Лупенко Ю.О., співробітники ННЦ «Інститут аграрної економіки», Відділення економіки і продовольства НААН та ін.

Підсумки засідання підвів директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» академік НААН Лупенко Ю.О.