2017-08-08 sugarУ січні-червні 2017 року обсяги експорту вітчизняного цукру збільшилися проти показників І півріччя 2016 року майже у 6,5 разу – з 61 тис. т до 394 тис. т, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

За 6 місяців цього року Україна експортувала цукру та кондитерських виробів на 257,4 млн дол. США. Це на 318% перевищує показники відповідного періоду 2016 року, коли обсяги поставок за кордон вітчизняної продукції цієї групи продуктів склали 80,8 млн дол. США.

Географічна структура вітчизняного експорту цукру та кондитерських виробів нині характеризується орієнтацією на азійські та африканські країни, кожна з яких має відносно невелику частку, зазначив науковець.

Нарощуванню кількісних і вартісних обсягів експорту цукру і кондитерських виробів посприяли, в першу чергу, Шрі-Ланка (8,0%), Лівія (7,5%), Кот-д’Івуар (6,3%), Туреччина (6,3%), Судан (5,2%) і М’янма (5,0%), зазначив Микола Пугачов.