2017-08-03 export_meatУ І півріччі 2017 року експорт продукції м’ясної групи збільшився проти січня-червня 2016 року зі 121 тис. т до 176 тис. т – більш, ніж на 45%, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

За його словами, позитивних зрушень в експорті м’яса та субпродуктів вдалося досягти завдяки триваючій широкій географічній диверсифікації та закріпленні на нових ринках збуту після втрати російського.

Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то у І півріччі 2017 року переважали поставки на ринки країн Європи та Азії.

До топ-5 імпортерів вітчизняної м’ясопродукції увійшли Єгипет (17,3%), Нідерланди (14,2%), Азербайджан (9,7%), Білорусь (8,4%) та Ірак (5,9%).

Чималі закупки також здійснюють Грузія, Гонконг, Німеччина, Казахстан та Об’єднані Арабські Емірати.

За 6 місяців 2017 року експорт до названих країн займав понад 75% у загальній вартості проданого за кордон українського м’яса, зазначив Микола Пугачов.