verkhovna-rada

Тваринництво є одним з найважливіших елементів селозберігаючої моделі сільського розвитку України, зазначив народний депутат України Валерій Давиденко, виступаючи на комітетських слухання «Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави в процесі диверсифікації експортних ринків», які відбулися у Нововолинську (Волинська обл.) 14 червня 2017 року. Організатор – Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

На думку парламентарія, саме розвиток тваринництва сприятиме розширенню зайнятості сільського населення, підвищенню його доходів, а також інтеграції селянських господарств у ринковий простір.

Виступаючи на заході, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, зокрема, зазначив, що законодавчі пропозиції мають враховувати необхідність державної підтримки трудомістких галузей тваринництва, передусім молочного та м’ясного скотарства.

Учасники комітетських слухань серед яких були народні депутати України – члени Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, галузевих асоціацій та аграрного бізнесу, обговорили можливі кроки, спрямовані на забезпечення нарощування обсягів експорту національними виробниками продукції тваринного походження.