max kropРозвиток селянських господарств потребує впровадження як технологічних так і організаційних інновацій, зазначив докторант відділу розвитку підприємництва і кооперації Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Максим Кропивко, виступаючи на Міжнародній науково-практичній конференції «Прикладна економіка – від теорії до практики», яка була присвячена 50-річчю Тернопільського національного економічного університету і відбулася у навчальному закладі 20 жовтня 2016 року.

У своїй доповіді «Господарства населення – Terra incognita» науковець презентував результати досліджень щодо сутності селянського господарства як організаційної форми сімейного ведення сільськогосподарської діяльності та складової частини домогосподарства населення.

Особливу увагу Максим кропивко приділив порівнянню продуктивності праці селянських господарств і сільськогосподарських підприємств, а також шляхів і напрямів впровадження організаційних інновацій з метою її підвищення.

У заході взяли участь понад 100 учасників, серед яких, зокрема були науковці з Албанії, Греції, Польщі, Чехії, Туркменістану, Білорусії і України.

Організатор – Тернопільський національний економічний університет.