3009160307Визначальним у питанні інвестиційної привабливості є забезпечення регіону землею. Кіровоградська область за розміром ріллі посідає п’яте місце в Україні, зазначив завідувач відділу матеріально-технічних ресурсів Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук, інформуючи про Центрально-Український інвестиційний форум, який відбувся у рамках Міжнародної агропромислової виставки з польовою демонстрацією техніки та технологій «Агроекспо-2016» у Кропивницькому (Кіровоград) 29 вересня 2016 року.

Учасники заходу обговорили пріоритети розвитку національної економіки в умовах інтеграції у світовий економічний простір, а також розвиток туристичної сфери як інструмент підвищення інвестиційної привабливості території.

Форум зібрав близько 300 учасників. Серед них – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі та Президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, представники бізнесу, науковці та закордонні гості.