minfinЩиро вітаю науковців Інституту аграрної економіки з 60-річним ювілеєм закладу! – йдеться у вітанні Міністра фінансів України Олександра Данилюка колективу Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», у якому 7 липня 2016 року відбулися урочистості з нагоди 60-ої річниці від дня заснування.

Інститут став базовим науковим центром здійснення аграрної реформи в Україні, науково-методичного та законодавчого забезпечення адаптації вітчизняного аграрного сектору до ринкових умов господарювання, за що і одержав статус національного.

Серед ключових розробок Інституту у фінансовій сфері слід відзначити обґрунтування та запровадження фіксованого сільськогосподарського податку, системи державної підтримки кредитування придбання сільськогосподарської техніки, страхування та інвестицій у галузь.

Розробки Інституту відповідають кращій світовій практиці підтримки сільського господарства, сприяють виведенню його на передові позиції в Україні та світі, відповідають прогресивним зразкам наукової думки.

Зичу колективу Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» успіхів та процвітання, нових результативних звершень і конструктивних наукових розробок, спрямованих на зміцнення економіки нашої держави, її фінансової системи.

Здоров’я, миру і добробуту Вам і Вашим родинам.

 

Міністр фінансів України                           О. Данилюк