minapkЩиро вітаю колектив Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з 60-річчям від дня створення установи! – йдеться у вітанні Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового науковцям Інституту, який відзначав ювілейну дату 7 липня 2016 року.

З перших років своєї діяльності Інститут став активним учасником розвитку сільськогосподарської галузі в Україні. За науковими та практичними розробками науковців установи у сільськогосподарських підприємствах запроваджувалися колективні форми організації та оплати праці, господарський розрахунок та сільськогосподарська кооперація, визначались засади розміщення та спеціалізації виробництва, обсяги заготівель та ціни на сільськогосподарську продукцію, механізми приватизації землі та майна колективних та державних сільгосппідприємств, організації та регулювання аграрного ринку, пільгового оподаткування сільгосптоваровиробників, розвитку сільських територій та державно-приватного партнерства, розроблялись важливі законопроекти та програми і проекти інвестиційно-інноваційного розвитку різних напрямів.

Переконаний, що науковці Інституту і надалі будуть надійними партнерами усіх аграріїв, а їх результативні розробки забезпечать подальше зростання аграрної економіки, надійну продовольчу безпеку держави, розширення зарубіжних ринків для вітчизняної продукції, щедрий достаток продовольчого кошика наших співгромадян та заслужений достаток сільських трудівників.

Зичу всім вам доброго здоров’я, мирного неба, нових творчих успіхів на благо нашої України.

Міністр аграрної політики та продовольства України               Тарас Кутовий