prezydent naanВід імені Національної академії аграрних наук України щиро вітаю колектив Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з 60-річчям від дня заснування установи! – йдеться у вітанні Президента НААН, академіка НААН Ярослава Гадзала.

Створений у 1956 році Ваш інститут має славну історію, великі традиції та непересічні здобутки. Нині ННЦ «Інститут аграрної економіки» є одним із провідних наукових центрів у галузі аграрної економіки, результатом діяльності якої є успішний розвиток вітчизняного сільського господарства, завоювання світових ринків продовольства та забезпечення продовольчої безпеки держави.

У Вашій науковій установі сформовані потужні наукові школи економістів-аграріїв, що нараховують десятки докторів і кандидатів наук. Виконується великий обсяг фундаментальних і прикладних наукових досліджень, здійснюються розробкт загальнодержавного значення, які відповідають прогресивним зразкам світової наукової думки.

Серед ключових розробок Інституту вагомими є запровадження механізмів приватизації землі та майна колективних та державних сільгосппідприємств, фіксованого сільськогосподарського податку та пільгового оподаткування сільгосптоваровиробників, розвитку сільських територій та державно-приватного партнерства та багато інших.

Переконані, що Ви і надалі будете зберігати та примножувати свої напрацювання, сприяти прогресу наукової думки, робити достойний вклад у розвиток економіки аграрного виробництва.

Сердечно бажаємо колективу ННЦ «Інститут аграрної економіки» широких і щасливих доріг, оптимізму і віри, здійснення планів та сподівань, здоров’я та удачв, нових творчих успіхів на благо нашої України!

Президент НААН                            Я.М. Гадзало

Від імені Президента НААН вітання передав віце-президент НААН, академік НААН Михайло Бащенко.