kuchmaПрезидент України (1994 – 2005) Леонід Кучма привітав колектив Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з 60-річчям від дня створення Інституту.

«Дорогі друзі!

Щиро вітаю Вас з нагоди 60-ї річниці з дня заснування інституту, йдеться у вітанні.

За короткий в історичному вимірі період інститут пройшов славний шлях творчих пошуків, наукових досліджень і практичних впроваджень інновацій в розвиток аграрного сектору.

Але найбільш вражаючими за науковою новизною, глибиною та результативністю була діяльність Вашого інституту в роки формування в країні ринкової системи економіки. Як Президент України стверджую: Ви були і залишаєтесь в авангарді ринкових перетворень та інноваційного розвитку аграрного сектору України.

Ви науково розробили і практично втілили в Україні одну з кращих моделей аграрної реформи, яка доказала свою ефективність і знайшла визнання в суспільстві. Це був визначний вклад в світову теорію, методологію і практику аграрних реформ.

Щиро дякую Вам за плідну співпрацю і бажаю всьому колективу нових творчих звершень на благо нашого народу та на захист інтересів українських селян.

Щиро Ваш                                        Л. Кучма»

Від імені Леоніда Кучми вітання передав директор Інституту стратегічних оцінок при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна», академік НААН Павло Гайдуцький.