logoСтарший науковий співробітник Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Надія Столярчук взяла участь у семінарі-практикумі «Практичні аспекти обліку об’єктів права інтелектуальної власності НААН у складі нематеріальних активів», який відбувся в Національній академії аграрних наук 5 листопада 2015 року.

У своїй лекції на тему «Інвентаризація та первісне визнання об’єктів інтелектуальної власності у науково-дослідних установах» вона наголосила на необхідності ідентифікації всіх елементів інноваційного процесу з подальшим їх відображенням у фінансовій звітності.

Завідувач кафедри економіки, обліку та фінансів Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, професор, д.е.н. Олександр Бутнік-Сіверський присвятив свою лекцію нормативно-правовій документації постановки на облік та баланс нематеріальних активів.

Заступник начальника відділу інформаційно-консалтингового забезпечення, науково-технічного обладнання, стандартизації, метрології та охорони праці Науково-організаційного управління апарату Президії НААН Людмила Лук’янчук у своїй доповіді висвітлила особливості обліку «ноу-хау» та авторських свідоцтв на комп’ютерну програму.

У семінарі взяли участь понад 30 представників науково-дослідних інститутів та науково-дослідних господарств системи НААН.

Організатори – Національна академія аграрних наук України.