iprПотенціал експорту вітчизняних харчових продуктів став темою доповіді директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка на ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Продовольчі ресурси: проблеми і перспективи», що відбулася в Інституті продовольчих ресурсів НААН 4 листопада 2015 року.

У своїй доповіді науковець презентував динаміку обсягів виробництва та реалізації основних видів харчової продукції, проаналізував рівень самозабезпечення України основними видами продовольства, а також дав детальну характеристику різних аспектів експорту готових харчових продуктів.

Україна має великий потенціал експорту вітчизняних харчових продуктів, підсумував свій виступ Юрій Лупенко.

Учасники конференції обговорили теоретико-методологічні аспекти та проблеми ефективності ринків продовольства, презентували наукові дослідження з розвитку біотехнологій в харчовій індустрії, а також обмінялися думками щодо шляхів їх реалізації та комерціалізації.

У заході взяли участь вчені, а також представники підприємств і організацій.

Організатор – Інститут продовольчих ресурсів НААН.