nnc iae smollНинішній етап розвитку сільського господарства України супроводжується загостренням низки соціально-економічних проблем, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, нині в аграрному виробництві створюється 12% валової доданої вартості економіки України. За рахунок агропродовольчої продукції забезпечується  понад 30% всього експорту держави.

Незважаючи на анексію АР Крим, внаслідок якої площі сільськогосподарських угідь зменшилися на 4%, а ріллі – на 3,8%, галузь зберігає позитивну динаміку розвитку. У 2014 році порівняно з 2013 роком обсяг валової продукції сільського господарства збільшився на 2,8%, у т.ч. рослинництва – на 3,1%, тваринництва – на 2,0%.

Відносна стійкість вітчизняного сільськогосподарського виробництва в несприятливих соціально-економічних умовах 2014 року свідчить про створення в державі динамічного, потужного, перспективного, конкурентоспроможного сектору економіки, який постійно нарощує обсяги виробництва, експорту та доходів держави, власників і громадян.

Проте виклики часу ставлять перед галуззю нові проблеми, від оперативності і ефективності вирішення яких залежать подальші перспективи її розвитку, зауважив Юрій Лупенко.

Нагальні питання вітчизняного сільського господарства обговорять учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми та перспективи міжнародної інтеграції аграрного сектору економіки України».

Запрошення

До участі у заході запрошені:

  • Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко;
  • голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат України Тарас Кутовий;
  • заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Іван Кириленко;
  • президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН Ярослав Гадзало;
  • директори науково-дослідних інститутів аграрної сфери та провідні економісти-аграрники з Азербайджану, Білорусі, Ізраїлю, Казахстану, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі Угорщини та Франці;
  • керівники центральних органів виконавчої влади, керівники успішних сільськогосподарських підприємств, представники громадських організацій аграрної сфери, проектів міжнародної технічної допомоги в Україні;
  • працівники наукових установ Національної академії аграрних наук України та Національної академії наук України, вищих навчальних закладів України, члени Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників.

Організатор – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» за підтримки Національної академії аграрних наук України, Азербайджанського науково-дослідного інституту економіки та організації сільського господарства, Інституту системних досліджень в АПК (Білорусь), Казахського НДІ економіки АПК та розвитку сільських територій, Литовського інституту аграрної економіки, Інституту економіки рослинництва і тваринництва (Польща) та проекту USAID Агроінвест.

 

Міжнародна науково-практична конференція
«Сучасні проблеми та перспективи міжнародної інтеграції
аграрного сектору економіки України»
відбудеться 14 травня 2015 року о 10:00
у приміщенні Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки»
(за адресою м. Київ, вул. Героїв Оборони, 10, 3-ій поверх, конференц-зал)
Початок реєстрації: 9:00.
 До уваги представників засобів масової інформації!
 Для участі у заході прохання акредитуватися до 15:00 13 травня 2015 року
за телефоном +380 44 258 31 12 або електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Контактна особа – Лариса Басанська