ins zubcya7 квітня 2015 року науковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні напрями організації та ведення селекційно-генетичної роботи у тваринництві». Захід, присвячений пам’яті Героя України, академіка НААН Михайла Зубця, відбувся в Інституті розведення і генетики тварин НААН (с. Чубинське, Бориспільський р-н, Київська обл.).

Після урочистого відкриття погруддя Героя України, академіка НААН Михайла Зубця учасники заходу обговорили роль аграрної науки як складової державотворчого процесу в Україні.

Виступаючи на конференції, радник дирекції Інституту аграрної економіки, академік НААН Петро Саблук поділився спогадами про Михайла Зубця як особистість, а також представив аналіз внеску науковця у реформування вітчизняного сільського господарства.

Учасники конференції обмінялися думками щодо актуальних проблем селекційно-генетичного вдосконалення порід і типів сільськогосподарських тварин та збереження локальних і зникаючих сільськогосподарських порід в Україні, а також намітили шляхи їх вирішення.

У заході взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольский, Президент НААН Ярослав Гадзало, представники відомчих установ академії, зокрема, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко та його заступник з наукової та інноваційної роботи, академік НААН Віктор Месель-Веселяк, народні депутати України, відомі діячі аграрної галузі, інші заінтересовані сторони.

Організатори – Кабінет Міністрів України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Національна академія наук України, Національна академія аграрних наук України, Інститут розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця, Українське товариство генетики і селекціонерів імені М.В. Вавилова.