За ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академії аграрних наук України 20 червня 2012 року в ННЦ «Інститут землеробства НААН» відбувся науково-практичний семінар «Нова стратегія виробництва зернових та олійних культур в Україні».

Від Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» у науково-практичному семінарі взяли участь директор, академік НААН Лупенко Ю.О., заступник директора, д.е.н., професор Пугачов М.І., завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій, академік НААН Шпичак О.М.

Із вступним словом виступив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, академік Безуглий М.Д.

З доповідями виступили:
- перший віце-президент НААН, академік Петриченко В.Ф. - «Стратегія виробництва зернових і олійних культур»,
- директор Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва Попов С.І. - «Обґрунтування структури виробництва олійних культур в Україні»,
- завідувач відділом селекції озимої пшениці Селекційно-генетичного інституту - НЦНС, академік Литвиненко М.А. - «Шляхи підвищення ефективності вітчизняної селекції і насінництва зернових культур»,
- академік-секретар Відділення землеробства, меліорації та механізації, академік Булигін С.Ю. - «Організаційно-наукові підходи до обґрунтування зміни структури виробництва зернових та олійних культур»,
- Президент Української асоціації виробників і переробників сої Тимченко В.Н. - Шляхи реалізації галузевої програми «Соя України - 2017»,
- директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік Лупенко Ю.О. - «Економіка виробництва зернових і олійних культур»,
- заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Сень О.В. - Оптимізація посівних площ та шляхи інтенсифікації вирощування зернових культур.