2015 tulus 01Зміни у Податковому кодексі значно збільшують податкове навантаження на аграріїв, зазначив завідувач відділу податково-бюджетної політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Леонід Тулуш, виступаючи на семінарі для керівників сільськогосподарських підприємств-членів Аграрного Союзу України, що відбувся 15-17 січня 2015 року.

У своїй доповіді він презентував авторську оцінку змін в оподаткуванні сільськогосподарських товаровиробників, що набули чинності з 1 січня 2015 року, приділивши особливу увагу аналізу їх впливу на фінансово-господарську діяльність сільгосппідприємств.

Науковець ознайомив учасників заходу із особливостями функціонування механізмів податкового адміністрування щодо агропромислового виробництва з врахуванням останніх змін у податковому законодавстві.

У своєму виступі експерт торкнувся питань державної фінансової підтримки розвитку сільськогосподарського виробництва, механізм якої також зазнає змін у 2015 році.

Виступ представника Інституту аграрної економіки викликав жваве обговорення окреслених проблем.

Присутні на семінарі керівники сільгосппідприємств активно ділилися своїми думками щодо можливих варіантів мінімізації негативного впливу урядових змін на ефективність функціонування суб’єктів аграрного ринку.

За результатами дискусії учасники сформулювали низку пропозицій для подальшої передачі до органів влади з метою їх врахування при подальшому доопрацюванні податкового та бюджетного законодавства.

У заході взяли участь керівники понад 50 сільськогосподарських підприємств практично з усіх регіонів України.

Організатор – Аграрний Союз України.