ННЦ Інститут аграрної економіки
До кінця 2015 року слід очікувати подальшого подорожчання основних видів продуктів харчування – Олександр Шпичак
У 2015 році, особливо в лютому-березні, відбулося значне підвищення роздрібних цін на продукти харчування – на 40-50%. Причина тому: гіперінфляція, девальвація національної валюти та подорожчання засобів виробництва й електроенергії.
У вересні-грудні цього року слід очікувати подальшого подорожчання більшості основних видів продуктів харчування, поінформував завідувач відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Олександр Шпичак.
У 2015 році українці споживуть 8,5 кг яловичини і телятини на душу населення – Юрій Лупенко
Хронічна збитковість вирощування великої рогатої худоби (ВРХ), неконкурентоспроможність вітчизняної яловичини та телятини на світовому ринку, міжгалузева незбалансованість ціноутворення, а також зниження купівельної спроможності населення – основні причини скорочення виробництва та споживання м’яса ВРХ в Україні, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
Пожвавлення інвестиційної активності в АПК є інфляційним – Юрій Лупенко
За даними Державного комітету статистики України, загальний обсяг освоєних інвестицій у сільському, лісовому і рибному господарствах у I півріччі 2015 року становив 9,4 млрд грн. Це на 9,6% перевищує показник у 8,5 млрд грн січня–червня 2014 року. Тобто на фоні загальних негативних тенденцій в економіці України інвестиції в АПК дещо збільшилися, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
Експорт вітчизняної молочної продукції втратив залежність від ринку країн СНД – Юрій Лупенко
Експорт продукції групи «Молочна продукція, яйця, мед» у І півріччі 2015 року становив 160,1 млн дол. США. Це майже вдвічі менше торішнього показника у 311 млн дол. США.
У зв’язку із односторонньою забороною Росією імпорту українських сирів продукція цієї групи вже не є експортним товаром з високою залежністю від країн СНД, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
В експорті продукції м’ясної групи спостерігається тенденція до диверсифікації – Юрій Лупенко
У І півріччі 2015 року зберігалася позитивна тенденція диверсифікації та переорієнтації експорту вітчизняного м’яса та субпродуктів з російського ринку на ринки країн Європи та Азії, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За 6 місяців цього року Україна експортувала продукції цієї групи на 174 млн дол. США – на чверть більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли вітчизняні виробники поставили за кордон м’яса та субпродуктів на суму 139 млн дол. США.
Більше статтей...
- Запровадження ринку сільгоспземель потребує запровадження ефективних регуляторних механізмів – Юрій Лупенко
- Основним споживачем українських солодощів залишаються країни СНД – Юрій Лупенко
- Михайлу Кропивку присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України»
- Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» не забезпечить повного переводу системи до європейського зразку – Віталій Саблук
Сторінка 249 з 351
<< Початок < Попередня 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 Наступна > Кінець >>