22 травня 2018 року об 11:00 у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» (м. Київ, вул. Героїв Оборони, 10, конференц-зал, 3-ій пов., кімн. 317) відбудеться науково-практична конференція «Проблеми комерціалізації та виплат роялті на ринку насіння і садивного матеріалу».

Організатор – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки»;

Учасники заходу обговорять, зокрема, такі питання:

-  Охорона прав на сорти рослин, як передмова для збору роялті;

-  Система збору роялті в Україні та інших країнах світу;

-  Система селекційних виплат та товарних відрахувань;

-  Захист прав селекціонера в Україні та світі;

-  Збір роялті за сертифіковане насіння (ліцензійні виплати);

-  Збір селекційних виплат з насіння для власних потреб;

-  Вплив роялті на формування ринкових цін на насіння;

-  Організація виробництва насіння нових та перспективних сортів і гібридів;

-  Сприяння держави ринковому поширенню нових перспективних сортів і контроль впровадження їх у виробництво;

-  Державна підтримка виробництва насіння високих генерацій та створення й зберігання насіннєвих фондів;

-  Міжнародні перспективи розвитку насінництва України.

Модератор – директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

Модератор – заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.

До участі у заході запрошені представники Міністерства аграрної політики і продовольства України, керівники насіннєвих компаній та профільних асоціацій, провідні науковці установ НААН, інші заінтересовані особи.

Про згоду щодо участі в роботі науково-практичної конференції та теми можливих виступів просимо надіслати до 11 травня ц.р. на електронну пошту оргкомітету за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . За результатами зібрання буде опубліковано збірник тез виступів учасників науково-практичної конференції.

Участь в конференції безкоштовна. Вартість публікації в збірнику матеріалів конференції – 40 грн. за сторінку.

Початок роботи – об 11-00 год. (початок реєстрації – 10-00 год.).

Початок реєстрації представників ЗМІ – 22 травня 2018 року о 10:30.

Для участі у заході прохання акредитуватися до 18:00 21 травня 2018 року
надіславши свої дані (ПІБ, назва ЗМІ, телефон, e-mail)